Mossa on edullinen päivittäisen ihonhoidon sarja Latviasta. Mossan takana on sama taho, joka tunnetaan Madara-sarjasta. Vähän Lumenen-oloinen brändi ammentaa tuotteisiinsa marjoista ja metsästä. Monessa tuotteesa on antiage-ominaisuuksia, mutta hinnat eivät hiosta yhtä paljon kuin ylellisten sarjojen rasvojen.

 

Mossalla kohti aikuista ihoa

Mossa on ensimmäisiä luonnonkosmetiikan sarjoja, jotka ovat edullisia, mutta myös funktionaalisia. Sarjassa on useampia ryppyjä ja ikääntymistä vastaan taistelevia tuotteita, seerumeita ynnä muita. Samasta sarjasta löytyy kuitenkin myös perustuotteita, kuten puhdistusvaahtoja, body lotioneita ja kasvovesiä. Itse olen napannut edullisia Mossan tuotteita ensimmäisiksi silmänympärysvoiteiksi. Ajattelen, että parempi jo vähän etukäteen avittaa äitiluontoa ja töpötellä rasvaa silmänympäryksen iholle, ennen kuin sinne ilmestyy syvempiä uurteita. Olen myös kokeillut viiden minuutin kuorintanaamiota, jossa on aiemmin minulle tuntematonta mustaselja-marjaa tai -kasvia.

mossa-naamio.jpg

Funktionaalisuuden ja luonnollisuuden rajalla

Mossan tuotelupaukset ovat hyvin samankaltaisia kuin vaikkapa Lumenen tai muiden saman hintaluokan tuotteiden lupaukset. Itselläni vaan tahtoo kaikki markkinointipuhe, jossa vilisevät sanat, kuten AHA, antioksidantti, firming repair tai intense rehydration, menee vähän ohi, koska en oikeasti vaan saa kiinni, mitä tuotteista yritetään kertoa. Mossan markkinoinnissa nostetaan esiin hedelmähappoja, mutta ei juuri muuta luonnollisia ainesosia, ellei lasketa tuotepakkausten marjakuvia. Tuotteet kuitenkin ovat sertifioitua luonnonkosmetiikkaa, mutta voi olla, että se jää monelta huomaamatta.

20170827_144809.jpg

Toimiiko Mossa? Kokemuksia sarjan tuotteista

Olen käyttänyt liki päivittäin Mossan Firming Wrinkle Smoothing Eye Creamia, joka on muuten aikamoinen sanahirviö. No, nimi ei tuotetta pahenna, sillä olen huomaavinani tuotteen kiinteyttävän silmänympärysihoa heti levityksen jälkeen. Jossakin vaiheessa epäilin, että haluanko vain uskoa tuotteen toimivan niin nopeasti, mutta myöhemmin luin testistä (toki Mossan oma testi), jossa kuulemma 95% kokeilijoista oli samaa mieltä, että iho tuntui kiinteytyneeltä. Hyvä niin! Silmänympärystuote kustantaa noin parikymmentä euroa, kuten suurin osa Mossan muistakin tuotteista. Edullinen hinta ei kauheasti kirpaise ja olen ollut tyytyväinen tuotteeseen. Toki käytän rasvaa ennaltaehkäisevästi, eli en osaa sanoa, miten tuote taistelisi jo syntyneitä syvempiä uurteita vastaan.

 

 

 

 

 

Tätä julkaisua eivät ole tukeneet mainittujen tuotteiden brändit, eikä julkaisua ole tehty kaupallisessa yhteistyössä.