Voiko olla totta? Luonnollinen, tai ainakin liki täysin luonnonainesosista tehty kynsilakka? Tätä täytyy kokeilla. Lue alta mielipiteeni Kure Bazaarin kynsilakasta.

 

Kure Bazaar, todellako luonnollista?

Luonnonkosmetiikkaan siirtyessäni tiesin, että muutamien tuotteiden kanssa tulee hankaluuksia. Yksi on ripsiväri (tarraan yhä Kanebooni kuin unileluun) ja toinen kynsilakka. Jotenkin kynsilakka on sellaista tököttiä, että en edes ajatellut, että kynsilakkaa voisi valmistaa jotenkin luonnonmukaisesti tai luonnollisista ainesosista. Kure Bazaarinkin purkkeja katsoin vähän pitkältä ja ohitin monta kertaa. Sitten eräänä kauniina päivänä lempparialuslakkani loppui ja päätin antaa Kure Bazaarille mahdollisuuden.

kure-bazaar-kynsilakka.jpg

Pari sanaa Kure Bazaarin sisällysaineista

Kure Bazaar ei ole kokonaan luonnollinen kynsilakka. Enkä tiedä pysyisikö 100% luonnonmukainen lakka mitenkään nättinä yhtä kauan kuin 100% synteettiset verrokkinsa. Mutta. Kure Bazaar ilmoittaa, että lakat ovat 85% luonnon ainesosista tehtyjä. Mitähän ne ainesosat sitten ovat? Kuulemma mm. puuvillaa, perunaa ja vehnää. Siis erilaisia tärkkelyksiä!  Ok, jos se toimii, niin mikäs siinä.

No, toimiiko se?

Käytän Kure Bazaarilta siis aluslakkaa, eli pohjatuotetta. Epäilin ensin, että tuote varmaan pilaa päälilakan ja tulisin kokemaan nopeaa lakan lohkeilua. Mutta mitä vielä. Kure Bazaarin aluslakka kuivuu nopeasti ja pitää aivan yhtä hyvin ellei paremmin kuin perinteiset tai normaalit lakat. Erona muihin purkkeihin, ei Kure Bazaar mielestäni tuoksu niin voimakkaasti. Tietenkin voi olla, että olen tässä 31-vuotiaana vain tottunut todella hyvin kynsilakkojen tuoksuun. Suti on Kure Bazaarin pullossa kivan leveä ja toimiva. Pullon isohkoa muovista yläosaa ei kannata pelästyä, sillä sen alta paljastuu lakkailuun paljon sopivampi pienempi pää, joka istuu käteen paremmin.

Tässä yhteydessä on pakko mainita pullon hinta. Riippuen kaupasta, saa Kure Bazaarista pulittaa hieman alle tai yli parisenkymmentä euroa. Se on vähän vähemmän kuin kempparin kalliimmat kynsilakat, kuten Yves Saint Laurent ja vähän enemmän kuin paremmat päivittäiskosmetiikan lakat, kuten Esse tai Sally Hansen. Itse mietin asian näin: maksan mielelläni vähän ekstraa siitä, että tuote on luonnollinen. Se on oma valintani tässä maailmassa, jossa haluaisin olevan vähemmän haitallisia kemikaaleja. Lisäksi 10 millilitran purkki kestää minulla sen puoli vuotta, jopa vuoden, joten jos lasken hinnan per lakkauskerta, eipä siitä jää paljon mitään.

Suosittelisinko siis?

Kyllä. Syyt: laadukas, oikeasti toimiva vaihtoehto tuotteessa, jota luulin olevan jopa mahdotonta saada luonnollisena versiona.