Luonnonkosmetiikka - Katso merkit ja kokemukset luonnonkosmetiikasta!

 

Luonnonkosmetiikasta on paljon vääntöä ja tavallinen meikkailija jää helposti ymmälleen asioista. Lue perusasiat luonnokosmetiikasta ja olet jo vähän enemmän kartalla!

 

 
luonnon-kaunis.jpg

Luonnonkosmetiikassa on vähemmän turhia aineita

Luonnonkosmetiikka on tietenkin kosmetiikkaa, jossa on luonnollisia aineita. Mutta, mutta. Tavallisessa kosmetiikassa on hyvinkin myös luonnollisia ainesosia!

Termien setviminen ei ole helppoa, mutta kun vedetään pari mutkaa suoraksi, niin voidaan sanoa, että luonnonkosmetiikassa on vähemmän turhia aineita. Ja nyt tärkeä osuus: sanotaan, että iho pystyy paremmin hyödyntämään luonnollisia ainesosia kuin ei-luonnollisia.

Eli toisin sanoen, jos purkki on 100% luonnollisia ainesosia, pitäisi kehon saada irti tuotteesta aika paljon hyötyä. Nopea vertaus: kokeile kookosöljyä iholle ja kokeile marketin body lotionia iholle. Kumpi toimi paremmin? Siinäpä vastaus. Markettivaihtoehto, jossa on todennäköisesti paljon vettä ei ole huono, kookosöljy vain tuntuu toimivan todella paljon paremmin.

 

Luonnonkosmetiikan eri merkit

Luonnonkosmetiikkaa on nykyään yhtä paljon kuin muutakin kosmetiikkaa. On ylellisempiä ja kalliimpia sarjoja (esim. Madara ja Patyka) ja sitten lompakkoystävällisempiä, kuten Mossa ihonhoitotuotteissa ja Boho Cosmetics meikeissä.

On käsintehtyjä artisaanihenkisiä merkkejä, kuten Evolve Beauty ja funktionaalisia ja anti ageing-henkisiä sarjoja. on Sama meikeissä, on vaikkapa Zuii ja RMS, joiden yksittäiset tuotteet saattavat maksaa yli neljäkymppiä ja sitten on Boho Cosmetics, jolta saat puuterin kympillä. Myös kynsilakkoja on luonnollisina esimerkiksi Kure Bazaar -merkillä. 

Oma linjansa ovat vegaaniset tuotteet, kuten Everyday Minerals, joka on 100% vegaaninen.

 

Luonnonkosmetiikka tuo esiin luonnollisen kauneutesi

Jos luit edellisen kohdan, tiedät nyt, että luonnonkosmetiikka on kevyempää kuin tavallinen kosmetiikka. Kevyttä siis siinä mielessä, että turhat silikonit ja sun muut eivät kuulu purkkeihin. Käyttämällä luonnonkosmetiikkaa hoidat samalla ihoasi ja hiuksiasi. Siksi tulos voi olla pienemmällä määrällä aineita jopa hekumallisempi kuin kymmenillä tavanomaisilla purkeilla.

Saattaapa käydä niinkin, että kun iho voi hyvin, tunnet, että voit käyttää vähemmän kosmetiikkaa sitä peittämään ja se, mitä käytät on vain korostamaan parhaita puoliasi.

luonnollista-kosmetiikkaa.jpg

 

Myös luonnonkosmetiikka voi aiheuttaa allergiaa

Luonnonkosmetiikka ei ole aukottoman turvallinen vaihtoehto. Myös luonnon ainesosille voi olla allerginen. Mehiläisvahalle herkistyneen ei missään tapauksessa kannata käyttää kyseistä raaka-ainetta sisältävää tuotetta, vaikka ympärillä olevat kuinka kokisivat tuotteen ylivertaiseksi. Siksi yhden totuuden toitottaminen on luonnonkosmetiikan kohdalla vaarallista.

 

80% luonnollinen tuote on yhtä hyvä valinta

Nyrkkisääntö on tämä: luonnollinen ainesosa on tehokas. Sitä on hyvä olla paljon tuotteessa, eli katso, että luonnolliset ainesosat mainitaan ainesosalistan alkupäässä. Ja katso, että niitä on useampia kuin yksi tai kaksi.

Tällä logiikalla tuotteen ei tarvitse olla 100% luonnollinen. Ai miksikö? No, esimerkiksi siksi, että monet, monet synteettiset aineosat eivät ole haitallisia, ne ovat vain turhia. Synteettiset ainesosat ovat kuitenkin testattuja ja sikäli periaatteessa aivan yhtä turvallisia kuin luonnolliset ainesosat.

Tietenkin on säilöntäaineita, jotka allergisoivat pahasti tai sulfaatteja, jotka rehevöittävät vesistöjä. Niitä kannattaa välttää. Tässä kohtaa on vain hyvä alleviivata, että luonnonkosmetiikan kokeilun voi hyvin aloittaa tuolla yllämainitulla nyrkkisäännöllä.

 

Lue lisää:

Sertifioituja luonnonkosmetiikan sarjoja

10 syytä vaihtaa luonnonkosmetiikkaan

Synteettinen vs luonnonkosmetiikka by Katja Kokko

 

 


Tykkää RAW Body & Hairista Facebookissa ja Instagramissa!