Iho suojaa koko kroppaa. Se ottaa vastaan tuulen tuiverruksen, kiristävän pakkasen ja auringon pikkuhiljaa kuluttavat säteet. Tässä muutama vinkki, miten pitää huolta ihostasi, koko kehosi suojasta.

 

5 faktaa ihosta - ja miksi sinunkin kannattaisi rakastaa ihoasi

Silmäluomien iho on ohuinta kropassasi - käytä kevyitä rasvoja
Ihon paksuus vaihtelee kehon eri osissa. Siksi jokaista kohtaa pitää hoitaa vähän eri tavoin. Silmien ympärysvoiteissa suosi kevyitä, geelimäisiä voiteita. Jalkapohjissa on iho on muuten paksuinta, käytä niihin tuhtia rasvaa.

Noin 5% aikuisista naisista kärsii aknesta - mitä kokeilla ongelmaihoon?
Ja miehistä vain noin 1%. Aika vähän siis. Älä ylihoida aikuista ihoa turhaan liian tehokkailla aknehoidoilla. Näppyjä ja ihohuokosten tukoksia voi esiintyä paikoin muutenkin. Kokeile mustaa saippuaa tai suolasaippuaa tasoittamaan rasvoittuvan tai stressaantuneen ihon hoitoon.

Lue lisää, kuinka saat ihon kuntoon

Hauska fakta: arvet eivät hikoile!
Tarkista asia vaikka hikisen steppitunnin jälkeen, arvet eivät hikoile! Koko muu kroppa sen sijaan puskee ulos hikeä eli viilentää kehoa. Hikoilla voi myös tunteiden myllerryksessä, kun jännittää tai stressaa. Silloin hikoilu keskittyy erityisesti kämmeniin, jalkapohjiin ja kainaloihin.

Iho uusiutuu kokonaan noin kuukaudessa - kokeile kuivakuorintaa kutisevaan ihoon
Jätä joka päivä noin 30 000 ihosolua kotiisi, toimistotuoliisi ja ennen kaikkea vaatteisiisi. Iho on kova uusiutumaan ja noin kuukaudessa koko ihokerros on uusiutunut. Kuivaharjauksella ja -kuorinnalla edesautat uusiutumista hellävaroen, mutta tehostat verenkiertoa.

Hilse on kuollutta ihoa - muista hoitaa myös päänahan kuivaa ihoa
Variseeko päänahasta valkoisia hiutaleita? Hilse on kuolleiden ihosolujen muodostamaa ainetta. Jokaisella ihmisellä uusiutuu myös päänahan iho, joten ajoittain saattaa hilseeseenkin törmätä. Liiallisesta lumisateesta ei kannata kuitenkaan kärsiä. Kokeile kuoria päänahkaa esimerkiksi sokerilla. Kun hiukset ovat kuivat hoida päänahkaa kookosöljyllä, anna vaikuttaa ja pese sitten pois, mutta hiero shampoo kuiviin hiuksiin, niin öljy lähtee parhaiten pois, etkä saa vahingossa rasvalettiä kaupan päälle.

Onko ihosi kutiseva ja kuiva? Lue lisää kuivan ihon hoidosta!

Katso lisää faktoja: http://visual.ly/50-incredible-facts-about-skin