Lomalle menossa tai Suomen kesästä nauttimassa? Auringon jälki iholla on ihana, mutta miten saada täydellinen, turvallinen ja kestävä rusketus?

 

Ennen auringonottoa

Kuori iho, niin rusketus ei heti varise pois
Kuori iho esimerkiksi merisuolalla ja kookosöljyllä tai kuivaharjaa kuorintahanskalla pari päivää ennen kesälomaa tai rantalomaa ulkomailla. Näin kuollut iho irtoaa ennen kuin kirmaat aurinkoon. Mutta älä ihan vielä heitä bikineitä päälle, katso seuraavat tärkeät askeleet myös!

Kosteuta, kosteuta, kosteuta ja kosteuta sisältä ja ulkoa
Hyvinvoiva iho pärjää paremmin auringon alla. Toivottavasti ruokavaliosi on jo täynnä hyviä rasvoja, kuten avokadoja ja pähkinöitä ja sopivassa määrin muitakin rasvoja. Terveellinen ruokavalio pitää ihon elinvoimaisena ja se kestää paremmin aurinkoa. Muista myös juoda ihan tavallista vettä paljon.

Kun sitten olet aurinkoa odotellessasi kuorinut ihon, niin muista kosteuttaa ihoa myös ulkoisesti. Kokovartalokäsittely kookosöljyllä tai sheavoilla ennen nukkumaan menoa hoitaa homman. Ja jatka kosteutusta muuten ympäri vuoden muutenkin.

Lue lisää, kuinka saat ihon kuntoon

Muista suoja
Muista suojata kunnolla. Älä aristele SPF:n kanssa, voit aloittaa korkealla SPF:llä ja sitten testata muita lukemia. Yleinen virhe on kirmata aurinkoon loman ensimmäisenä päivänä ilman suojakertoimia, sitten palaa ja loppuloma meneekin ihoa aristellessa. Hiljaa hyvä tulee ja homma pätee myös ruskteukseen.

Pidä rusketus pidempään

Kosteuta taas
Helli ihoasi auringonoton jälkeen after sun -tuotteilla tai kookosöljyllä. Monissa lomakohteissa myydään myös ihania luonnonöljyjä kuten manteliöljyä, joita voikin testata iholle aivan todella hyvällä syyllä auringonoton jälkeen.

Jatka väriä purkista
Itseruskettava ei todellakaan ole häpeä, sillä Suomen talvi saa kenet tahansa kaipaamaan vähän väriä pintaan. Luonnonmukaisia vaihtoehtoja on itseruskettavistakin tarjolla, katso vaikkapa edistyksellisen australialaisen Eco by Sonyan valikoimasta sopiva purkki pidentämään ihanaa aurinkoihoasi!

Uusimmat blogista