Heräät keskellä yötä raapimaan selkää ja liian voimakas ilmastointi saa kasvosi kovettumaan koppuraksi? Apteekin rasvoja kuluu ja talvisin kädet ovat hiekkapaperia? Kuiva iho on omistajalleen ärsytys numero 1. Onneksi kuivan ihon hoitoon on omat niksinsä!

 

Syö hyviä rasvoja

Hoida kroppaa sisältä päin ja syö paljon terveellisiä rasvoja. Pähkinät, avokado, kala ja öljyt ovat hyviä valintoja. Lorauta siis hyvällä omalla tunnolla salaatin päälle öliiviöljyä tai erilaisia pähkinäöljyjä. Myös pellavansiemenöljyn lisääminen aamupuuroon tai jogurttiin auttaa ja samalla saat terveellisiä omegoita ruokavalioon vähän lisää. Kalamaksaöljy on toinen, jonka jatkuvalla käytöllä ovat monet saaneet apua kuivaan ihoon. Ei tosin sovi kala-allergisille.

Käytä öljyjä myös iholla

Öljyissä ei ole tippaakaan vettä, mikä tarkoittaa, että koko tuote on hoitaa täysivaltaisesti, eikä haihdu iholta. Kookosöljy on yksi parhaista ihoa hoitavista öljyistä, samoin manteliöljy on myös suosittu kuivan ihon pelastaja. Öljyjä kannattaa käyttää iltaisin, mutta älä huoli rasvatahroista lakanoissa, kuiva iho imaisee öljyn itseensä. Jos kookosöljyn tuoksu ei miellytä, kokeile sekoittaa pari tippaa eteeristä öljyä mukaan.

Vaihda saippua

Monilla markettikaman vaihtaminen luonnollisempaan vaihtoehtoon, kuten karitevoisaippuaan tai suolasaippuaan antaa iholle pika-avun. Kaikenlaiset suihkuöljyt ovat myös kokeilunarvoisia.

Kuori hellästi

Joskus kuivaa ihoa tekisi mieli rapsutella hiekkapaperilla. Älä kuitenkaan tee karhunpalvelusta ja jyystä ihoa rikki liian kovin keinoin. Kokeile hellävaraista kotikuorintaa esimerkiksi kaurahiutaleista ja jogurtista. Tai korvaa jogurtti kookosöljyllä ja saat samalla pehmeän ihon.

kokeile ilmankostutinta

Varsinkin talvella ilmankostutin voi auttaa kuivaihoisimpia. Vaihtoehtona on kokeilla kuivattaa pyykit makkarissa, teho on ehkä vähän vajaampi, mutta miksi ei kokeilla. Nopea lievitys voi löytyä vanhasta kunnon flunssan parannuskeinosta: keitä kattilallinen vettä, anna jäähtyä, kallista kasvot kohti höyryä ja peitä pää pyyhkeellä, jotta saat maksimaalisen hyödyn.