Oletko kokeillut kaikki rasvat ja puhdistusaineet, raahannut kotiin purkin jos toisen ja huomannut, että iho vain oireilee?
Rauhoita tilanne ja katso alta, miten löytää omalle iholle hoitorutiini, jota ei koko ajan tarvitse vaihtaa.

 
Suuri osa kuvittelee ihotyyppinsä ongelmalliseksi, vaikka kyseessä on normaali sekaiho.”

Iho kuntoon lempeillä aineilla

Pahimpia kompastuskiviä ihon hoidossa on yli kuuraaminen ja liian kovien aineiden käyttö. Moni aikuinen saattaa kirmata apteekin akne-hyllylle, kun leukaan ilmestyy yksikin finni. Tai sitten liian nuorta iho mikroneulataan uuteen uskoon. Kuten hiusten hoidon kanssa, kannattaa ihonkin kanssa ottaa lepohetki. Kesä on parasta aikaa jättää meikkaaminen ja jynssäys hetkeksi ja antaa ihon hengittää.

Ihmiset saattavat sivellä iholleen jopa kymmentä eri tuotetta joka päivä. Siis joka päivä. Toisin kuin hiukset, on iho elävä organismi, jonka kautta aineet pääsevät kroppaan. Kannattaa siis hetki vaivata päätään sillä, mitä iholleen laittaa.

Rasvainen iho kuntoon

Tyypillinen rasvoittuva iho kiiltää otsassa ja niin kutsutulla T-alueella leuasta hiusrajaan. Talin eritys voi olla runsasta ja meikki ei välttämättä pysy koko päivää. Rasvoittuvan ihon luonnonmukainen hoito voi näyttää esimerkiksi seuraavanlaiselta:

Pese mustalla saippualla
Ruohonjuuresta ja muista ekoputiikeista löytyy mustaa saippuaa, joka tasoittaa ihon pH-arvoa. Plantaanin eli ruokabanaanin poltetuista kuorista ja kookos- tai muista öljyistä sekoitettu musta saippua on hillinnyt monen ihoa ja poistaa meikit tehokkaasti. Esimerkiksi Inukton perinteistä mustaa saippuaa saa Ruohonjuuresta.

Kokeile tea tree -öljyä ongelmakohtiin
Näppyihin voi kokeilla sivellä paikallisesti tea tree -öljyä, joka on luonnollisesti antibakteerinen ja kuivattava aine.

Kosteuta öljyllä, jep, öljyllä
Rasvoittuva iho tarvitsee myös kosteutta, muuten iho vain pyrkii erittämään lisää talia. Kookosöljy on luontaisesti antibakteerinen ja rauhoittava kosteuttaja, joka käy koko kroppaan ja hiuksiinkin hoitoaineena. Valitse luomu kookosöljy ja kokeile yön yli.

Bonusvinkki!
Pahoihin näppyihin voi kokeilla luomuhunajaa. Niin ikään antibakteerinen tuote on rauhoittanut pahojakin akneja, kun hunajaa on käytetty naamioina kerran päivässä. Kokeile myös tehdä kuorinta kaurahiutaleista ja hunajasta - herkullista ja tehokasta!

Pintakuivan sekaihon hoito

Sekaiho on pohjoismaalaisen vaalean ihon tyypillisin ihotyyppi. Sekaiho on myös eniten väärin tulkittu iho. Rasvoittuvan T-alueen takia moni tulkitsee ihonsa rasvoittuvaksi. Sekaihossa on kuitenkin myös kuivia kohtia, usein posket. Älä tee ylilyöntejä, vaan hoida sekaihoa hellästi, niin, että se löytää oman tasapainonsa.

Kuori kuiva ja kuollut iho pois
Viikottainen kuorinta pitää ihon kirkkaana ja hehkuvana. Parhaan kuorinnan teet nopeasti kotona: sekoita hunajaa, sokeria ja kauraa tahmeaksi mössöksi ja kuori kasvot ja vaikka koko vartalo. Kookosöljy yhdistettynä kahvinpuruihin ja hunajaan toimii myös.

Käytä öljypohjaista meikin poistoainetta
Manteliöljyllä poistat silmämeikin ja muunkin meikin helposti ja tehokkaasti. Anna öljyn jäädä iholle vaikuttamaan yöksi, niin ihosi saa kosteutta samalla. Aamulla voit pyyhkäistä kasvovedellä jos iho tuntuu liian rasvaiselta.

Kokeile mutanaamiota
Muta on upea aine kaikkeen ihon ja jopa hiusten hoitoon! Vihreä mutanaamio rauhoittaa ihoa ja poistaa epäpuhtauksia. Levitä kasvojen rasvoittuviin kohtiin ja anna vaikuttaa.

Älä pese liikaa
Erityisesti sekaiho kärsii ilmastoinnista, vuodenaikojen vaihtelusta ja pitkistä lennoista. Ennen kuin käyt tyhjentämässä apteekin ongelmaihon hyllyn anna ihollesi paras hoito jonka voit: odota. Jos iho ei aamulla tunnu rasvaiselta, älä pese turhaan. Voit ihan hyvin myös herätellä ihon päivään viileällä vedellä. Et myöskään aivan välttämättä tarvitse kasvorasvaa meikin alle, jos ihoasi ei kiristä.