Ihon kanssa kamppailee moni ja monessa elämänvaiheessa. Joku tuskailee selluliitin kanssa, toisen elämä on yhtä rapsuttelua, kun kuiva iho vaivaa. Jollakin taas iho benyi ja sitten kutistui ja jäljelle jäi vähän arpia.
Millainen ihosi onkaan, rakasta sitä hellästi, sillä iho on suurin suojasi.

 

Kaikki ihosta

Tuskin mikään muu kertoo hyvinvoinnista yhtä nopeasti kuin iho. Se reagoi nopeasti ruokavalion muutoksiin, stressiin ja hormonitasapainon heittelyyn. Toisaalta hyvä olokin hehkuu ihosta: paljon liikkuvan iho on terveen värinen ja luonnossa liikkuminen saa kasvot kuulaiksi. Päivittäinen ihon hoito on tärkeä osa omaa hyvinvointia. Kuinka moni pähkiikään, kuinka saada iho kuntoon, ymmärtämättä, että ihoa hoidetaan niin ulkoa kuin sisältä. Joskus on kuitenkin pakko saada iho kuntoon nopeasti, ja myönnettäköön, että siihen on pikavinkkinsä, kuten kasvojen kuorinta.

Suomessa elämme valtaosan ajasta kylmässä, minkä takia kuiva iho on yksi yleisimpiä tuskan aiheita. Rasvailun lisäksi kuivaa ihoa kannattaa hoitaa myös sisäisesti. Rusketus on meillä enemmänkin unelma kuin todellisuutta, mutta lomamatkoilla on hyvä ottaa suojaus huomioon, vaikka aurinko kuinka houkuttelisi.