Ihanat vaaleat hiukset, kirkkaat ja luonnolliset ovat monen unelmissa. Katso kaikki vinkit vaaleiden hiusten hoitoon ja kirkkauden ylläpitämiseen.

 

Tie vaaleisiin hiuksiin

Etkö sattunut syntymään täysin pellavapäänä? Ei hätää, keinoja on monia jytyistä hellävaraisempiin.

Kevyeen kirkastamiseen
Kaikista luonnollisin vaalennus käy kaupan tuoretiskin kautta. Nappaa sieltä mukaan sitruuna ja tee-hyllyltä kamomillateepaketti. Keitä kotona vettä ja anna kamomillateen hautua ja lopuksi jäähtyä. Lisää mukaan kahden sitruunan mehu. Levitä märkiin tai kuiviin hiuksiin - suihkepullo on näppärä - ja anna vaikuttaa auringossa. Kuivissa hiuksissa tulos on tehokkaampi, joten kannattaa aloittaa kokeilu kosteista hiuksista.

Poppamiehen keinoin
Vaalentamiseen on myös huikeita yrttireseptejä: keitä esimerkiksi salvianlehtiä valkoviinietikassa, murskaa lehdet valkosaveen ja levitä tahna vaikuttamaan hiuksiin puoleksi tunniksi. Tai kokeile apteekin askorbiinihappoa.

Kampaamon kautta
Eko- ja luomukampaamoissa käytetään kasvivärejä, joilla oman hiuksen sävyä voidaan kirkastaa. Luonnonmukaista vaihtoehtoa etsivälle oiva valinta ja kampaamoiden sivuilla on paljon esimerkkikuvia, mihin kasvivärjäys kykenee.

Todellinen värinpoisto
Tummaan pigmenttiin ei valitettavasti tehoa muu kuin ihka ehta värin poisto kampaajalla. Ja tietenkin siihen päälle sävyte. Prosessi on raskas hiukselle ja työläs ylläpitää juurikasvuineen. Mutta toimii, jos haluaa vaihtaa väriä täysin.

Suihkuttele kamomillateen ja sitruunanmehun sekoitusta hiuksiin ja anna kuivua kesäauringossa”

Keltaisesta vaaleaksi

Joskus vaaleat hiukset alkavat kääntymään pikku hiljaa keltaisiksi. Hiukset imevät itseensä niin paljon ylimääräistä ainetta alkaen ilmansaasteista ja päättyen hiusten muotoilutuotteisiin, että sävy muuttuu miltei väistämättä. Toisilla taas oma pigmentti puskee läpi ja väri muuttuu.

Moni käyttää hopeashampoota sävyn taittamiseen viileämmäksi. Monet hopeashampoot ovat kuitenkin liian jytyjä ja tekevät vaaleista hiuksista takkupörröt. Ainakin Davinesilla ja Watercloudsilla on jonkin asteen eko-versiot suosikkituotteesta, jotka ovat hellävaraisempia. Täysin luonnonmukainen vaihtoehto on käyttää ylläolevia ainesosia, kuten sitruunaa, kamomillauutetta tai kanamunaa ja olutta hiusvärin kirkastamiseen.

Kesällä ja etenkin saunoessa voi käyttää nokkosvettä hiusten huuhtelussa. Ihana vaihtoehto on valmistaa sitruunasta, vedestä ja eteerisestä hyväntuoksuisesta öljystä oma hair mist ja suihkautella sitä tukkaan.

 

Tätä julkaisua eivät ole tukeneet mainittujen tuotteiden brändit, eikä julkaisua ole tehty kaupallisessa yhteistyössä.