Kihara tukka on ollut elämäni ristiriitaisin asia. Välillä oikealla leikkauksella se on näyttänyt hyvältä kimmoisana ja isona kiharapilvenä. Mutta useimmiten olen vain tuskaillut muodotonta, paksua Hermione-tyylistä moppia päässäni. Siksi olen kerännyt kasaan parhaaksi huomaamani vinkit kiharan tukan kanssa elämiseen.

 

Oikea leikkaus

Leikkaus ja hiusten pituus määrittävät mihin muotoon kihara asettuu. Omat hiukseni ovat nähneet niin peppupituuden kuin 2-3 sentin poikatukankin. Parhaiten kihara ponnahtelee esiin puolipitkässä tai sitä lyhyemmässä, kerroksittain leikatussa mallissa.

kihara-tukka-luonnonkihara.jpg

Mitä pidemmäksi hius kasvaa, sitä enemmän paino alkaa vetämään kiharaa suoremmaksi ja niin korkkiruuvi venyy laineiksi. Ellei pitkiä hiuksia ole kerrostettu, käy pahin: painava tukka vetää kiharan epämääräiseksi massaksi. Tässä kohtaa moni tarttuu suoristusrautaan ja oikoo tukan paikoilleen.

Olen itse jo muutaman vuoden sportannut tasaiseksi leikattua lobia eli long bobia. Ei missään nimessä paras malli luonnonkiharaan hiukseen, mutta pidän lookista. Jotta hiukset pysyisivät edes jotenkin kunnossa föönaamisen ja suoristusraudan ristitulessa olen omistautunut muutamille rutiineille:

Luonnonkiharan tukan hyvinvointiohjelma

Pese harvoin
Pesen tukan kahdesti viikossa. Oikeilla tuotteilla (jotka löysin Kreikan lomamatkalta) olen päässyt jopa viikon pesuväliin. Koska pesun jälkeen koittaa tukalle kova muotoilukäsittely, pyrin pesemään hiukset harvoin ja oikeilla aineilla.

Käytä oikeita aineita
Silikonit kannattaa ensimmäisenä laittaa pannaan. Monilla isoilla shampoomerkeillä on "rescue" -tyyppisiä shampoita ja hoitoaineita tarjolla kuivalle tukalle, mutta yleensä ne ovat joko täynnä silikoneja tai tekevät tukasta lättänän ja painavan. Yleensä molempia. Silikonit tekevät tukasta purkkamaista ja katkeilevaa, joten vältä ainakin niitä shampoissa ja hoitoaineissa.

Kokeile luonnonmukaisia tuotteita
Itse käytän tällä hetkellä punasavesta tehtyä palashampoota. Latvoihin laitan ennen pesua joko kookosöljyä tai Inkuton Hair Food for Curly Hair -hoitoainetta. Jälkimäisessä pääainesosat ovat sheavoi, kookos ja glyseriini. Tällä metodilla olen onnistunut pitämään juuret kuohkeina ja latvat elinvoimaisina.

Suojaa
Suojaa lämpökäsittelyiltä, auringolta ja saunassa. Suojaa myös kumilenksuilta ja liialta harjaamiselta. Itse käytän latvoihin kookosöljypohjaista viimeistelyseerumia, kun olen saanut föönausrutiinini valmiiksi. Muista muuten tarkistaa seerumisi ainesosat. Monissa suosituissa seerumeissa on enemmän silikoneja kuin luonnollisia ainesosia. Esimerkkinä monen tuntema ja suosittu argaaniöljyseerumi Moroccan Oil.
 

Katso suosituimmat hiustuotteet myös kiharille Jolie.fi:stä!

powered by Surfing Waves