Kiireessä tahtoo mennä siitä, mistä aita on matalin ja niinpä monen kuontalo jää ilman parhaita hoitoaineita ja joutuu ylikuuman föönin koulimaksi. Paras vinkki on kerralla katsoa läpi käytössä olevat rutiinit ja aineet ja aloittaa alusta!

 

Viisi vinkkiä voimakkaampiin hiuksiin

1. Syö paremmin
Kyllä! Ihon ja hiusten hehku lähtee sisältäpäin. On hauskaa, että koirille myydään jopa erikseen turkkia hoitavia ruokia, mutta me ihmiset emme useinkaan tule ajatelleeksi asiaa. Mitä sitten kannattaa syödä? No, hiuksiin toimivat samat asiat kuin muuallekin kroppaan: kuivuutta vastaan syö terveellisiä öljyjä, pidä nestetasapaino kunnossa eli vältä kahvia ja juo paljon vettä. Magnesium ja vitamiinit pitävät paitsi mielen virkeänä myös tukan kunnossa.

2. Vaihda luonnonharjaan
Luonnonharja on paljon hellävaraisempi kuin marketin muoviharja. Eläintenystävää voi kuitenkin tämä ratkaisu raastaa koska luonnonharjas on usein eläinperäistä materiaalia. Monilla löytyy jostakin vanha vauvaharja, jonka uusiokäytön voisi ajatella olevan suotavampaa kuin uuden ostaminen. Harvapiikkinen harja on myös hyvä vaihtoehto. Ja kikkaratukkaiset: anna olla harjaamatta aina kun mahdollista, se säästää kuivaa tukkaa paljon.

3. Leikkaa latvat
Huolimatta siitä, mitä erilaiset hoitoaineet lupaavat tehdä, on kaksihaaraisiin ainoa ratkaisu leikkaus. Mutta latvoja kannattaa pitää kunnossa jo ennen kuin kaksihaaraiset alkavat kukoistamaan. Käytä siis hyviä luonnollisia hoitoaineita ja napsaise tasaisin väliajoin sentti tai kaksi pois latvoista. Tukka kasvaa kuitenkin takaisin noin kuukaudessa tai parissa.

Pulmat ja ratkaisut ovat yksilöllisiä: kiharan pitää ponnahtaa ja saada kosteutta, kun taas ohuempi hius tarvitsee tukea.”

4. Älä värjää tai värjää hellemmin
Oma hiusvärisi on useimmiten paras väri sinulle. Korosta sitä, älä peitä ja pyristele siitä eroon. Monia asteita vaaleampi tai tummempi värjäys rasittaa hiustasi ja vie värjäyskierteeseen. Värikypärän sijaan kokeile luonnonmukaisia tapoja oman värisi korostamiseen: vaaleaa voi taittaa vaaleammaksi sitruunalla ja kamomillalla, jopa oluella. Tummaa taas voi syventää teellä, kahvilla ja salvialla.

Myönnetään, että joskus kuitenkin haluaa vähän isompaa vaihtelua. Kokeile silloin bayalge-tyyppisiä raitoja ja värjäysmallia, jossa oma värisi voi kasvaa tyvestä luonnollisen näköisenä.

5. Käytä oikeita aineita juuri sinun hiuksillesi
Olisipa yksi taikatuote, joka olisi luonnonmukainen ja tekisi kaikkien tukista tuuheita ja kiiltäviä. Mutta pulmat ja ratkaisut ovat yksilöllisiä: kiharan pitää ponnahtaa ja saada kosteutta, kun taas ohuempi hius tarvitsee tukea.

Luonnonkiharalle parhaita ainesosia ovat muun muassa oliiviöljy, hunaja ja kookosöljy.

Värjäämisestä kuluneille hiuksille kokeile argan-öljyä sisältäviä tuotteita.

Hennolle hiukselle taas strukturia antavat esimerkiksi olutshampoo ja vihreää teetä sisältävät shampoot sekä propolis-uutetta hyödyntävät tuotteet.

Hiustuotteiden jäämistä kärsineet hiukset hihkuvat omenaviinietikan puhdistavasta voimasta.

 

Tätä julkaisua eivät ole tukeneet mainittujen tuotteiden brändit, eikä julkaisua ole tehty kaupallisessa yhteistyössä.