Tuotteet

Kauneustrendit 2017

Hiilisaippuaa, hiilinaamioita, hiilishampoota...

Warrior Paint rikkoi pankin viime vuoden lopulla. Hiilestä tehty hampaidenvalkaisuaine vei mukanaan niin ekomimmit kuin monet muutkin. Mutta miksi jättää hiiltä vain hampaisiin? Vuonna 2017 tullaan näkemään paitsi hiilisaippuaa, myös hiilinaamioita ja hiilishampoota (viimeinen on jo iso juttu Jenkeissä, lue lisää täältä!)

Otsonoidut öljyt ongelmaihoon ja juonteisiin

Otsonoidyt öljyt repivät itselleen tilaa luonnonkosmetiikkahyllyillä viime vuonna. Kun huhu levisi, että otsonoitu öljy voi vähentää juonteita ja parantaa aknea, alkoivat hyllyt tyhjentyä. 2017 nähdään varmasti paljon muitakin otsonoituja öljyjä: avokado-, manteli- ja jojobaöljyjä!

Meinebase - mineraalisuola

NoPoo-trendin myötä Meinebase on tullut tutuksi jopa hiusten pesuaineena. Ruokasoodaa, merisuolaa ja mineraaleja sisältävä taika-aine käy kylpysuolasta, meikinpuhdistusaineesta ja kuorinta-aineesta. Flunssakaudella Meinebase antaa terveellisen lisän höyryhengitykseen keitettyyn veteen. Käyttötapoja on oikeasti niin paljon, että tästä riittää trendiä varmaan vielä vuodelle 2018.

Luonnolliset tuotteet marketeissa

Isojen tavaratalojen kosmetiikkaosastot ovat ottaneet luonnolliset kosmetiikkasarjat hellään huomaansa. Trendissä mukana pysyvät myös marketit, sillä ainakin K-Citymarket on ottanut valikoimiinsa niin Urtekramia kuin Lavedaakin ja Prismassakin luonnollisia valintoja on ollut hyllyissä jo muutaman vuoden. Parasta, että ei enää tarvitse aikatauluttaa kauneusostoksia erikoisliikkeiden aukioloaikojen mukaan, vaikka niissä saa kyllä usein parhaan palvelun.

Mitä ekomimmit ja -mikot siellä ruudun takana veikkaavat vuoden 2017 trendeiksi? Kommentoi boksiin!

 

 

Hiilisaippualla taisteluun näppyjä vastaan

Toteutettu yhteistyössä Organic Storen kanssa.

Psssst..kirjoituksen lopussa alekoodi!

Paljastan pahan tapani: syön suklaata joka päivä. Siis joka päivä. Meillä on aina suklaalevy laatikossa, josta nakerran viimeistään töistä päästyäni rivillisen ennen kuin aloitan iltahommat, eli pyykkäämiset, ylityöt tai urheilun.

Viime viikkoina havahduin siihen, että sekä töissä että vapaalla oli kiirettä. Minun kohdallani se tarkoittaa, että käsi hakeutuu sinne suklaalevyn luo yhä useammin. Seurauksena naamaan alkoi pukkaamaan pientä näppyä etenkin otsaan ja vähän suun ympärille. Kai se on sitten sitä stressi-ihottumaa.

Tosin kovasta stressistä ei voi puhua. Siinä on ihan eri oireet, kuin vähän ärsyttävää näppyä ja kiiltävä iho. Omalla kohdallani tiukka aikataulu johtaa kierteeseen, joka menee näin: kiire - suklaaöverit - unohdan ihon hoidon - kas, naamani kukkii.

Tuhtia, mustaa tavaraa tuo detox-hiilisaippua, mutta ajaa todella asiansa.

Tuhtia, mustaa tavaraa tuo detox-hiilisaippua, mutta ajaa todella asiansa.

Ennen oikeaa testiä en voinut olla leikkimättä soturia hetken aikaa :) Tuli voimaantunut fiilis!

Ennen oikeaa testiä en voinut olla leikkimättä soturia hetken aikaa :) Tuli voimaantunut fiilis!

Onneksi olin saanut blogin kautta testiin Organic Storelta Pohjolan Detox - hiilisaippuan. Sysimusta purkki herätti hieman kummastusta ja kun vieltä paketissa kerrottiin, että hiilisaippua sisältää lääkehiiltä eli aktiivihiiltä, oli pakko tehdä vähän taustatöitä. Onko lääkehiili oikeastaan luonnontuote? Eikö sitä käytetä vain sisäisesti ja myrkytystiloissa? Voinko oikeasti sutia hiiltä naamalleni? Allure -lehti olikin selvittänyt asiaa pidemmälle ja kävi ilmi, että maailmalla lääkehiiltä tai aktiivihiiltä tai active charcol in english käytetään useissa kasvojenhoitotuotteissa taistelemaan näppyjä ja mustapäitä vastaan.

Joten eikun testaamaan! Paketista paljastui sieni ja purkillinen sysimustaa tavaraa. Tuli heti mieleen monien siivousintoilijoiden Universal-stone, sillä käyttötapakin oli samanlainen: sieni kasteltiin, sitä hierottiin mustaan saippuaan, vaahdotettiin ja sitten sienellä hierottiin hiilisaippuaa kasvoille. Saippua levittyi harmaana vaahtona, ja hieroin sienellä erityisesti ongelmakohtia. Silmien aluetta piti varoa, joten silmämeikkejä ei tällä ruveta poistamaan.

Lopputulos? Annetaan plussat ja miinukset hiilisaippualle:

+ Hiilisaippua ei jättänyt kireää ihoa, niin kuin monet muut tehopuhdistajat
+ Aktiivihiilisaippuassa on paljon luonnollisia ainesosia, osa jopa villinä kerättyjä ja osa luomua
+ itse hiili on koivuperäistä ainesta
+ hillitsi ihon oireilua ja hoiti näpyt pois, kun käytin noin kolmena peräkkäisenä aamuna
 

- Ei sovi päivittäiseen meikin puhdistukseen, koska tuotetta ei suositella silmien alueelle

Kaiken kaikkiaan voin suositella hiilisaippuaa: se on hellävarainen, mutta toimiva. Lisäksi tätä voi varmasti testata myös selän tai rintakehän epäpuhtauksiin.

Kiinnostuitko? Nappaa alekoodi RAWBODY16 ja saat -10% Organic Storen tuotteista heidän verkkokaupassaan! (Koodi on voimassa 26.10 saakka). ---> OrganicStore.fi

Onko sinulla kokemuksia hiilisaippuasta tai lääkehiiltä sisältävistä tuotteista? Kommentoi alas!
 

Tykkäsitkö? Tykkää meistä myös FB:ssa ja IG:ssä!

Palashampoo - pari syytä kokeilla

palashampoo.jpg

Tällä viikolla annoin palashampoolle palan aikaani suihkussa. Ideana palashampoo on mieletön: jos ihana oliivisaippuakin on palana, niin miksei shampookin! Koska innostun kaikesta vähän jännästä, niin päätin ottaa luonnon ainesosia sisältävän palashampoon testiin.

Suihkussa menikin sitten vähän aikaa arpoessa, miten palashampoota kätetään. Hieroin palaa suoraan päänahkaan (pakkauksen piirretty nainen teki niin), vaahdottelin kämmenellä ja levittelin latvoihin. Aluksi hiukset eivät lähteneet vaahtoutumaan niin kuin tavallisella shampoolla, mutta veden kanssa homma alkoi sujumaan.

Palashampoon parhaat puolet:
Hoitoaine on samassa palassa
Palashampoon pakkauskin sen yritti kertoa: tuote on vanha kunnon 2-in-1 -juttu! Tosin ensin tulkitsin pakkauksen kaksi pulloa tarkoittavan, että palashampoosta riittä yhtä kauan kuin kahdesta shampoopullosta. Palashampoo toimi aiva ok hyvin myös hoitoaineena.

Säästä aikaa
Koska palashampoo todella myös hoitaa, niin et tarvitse erillistä hoitoainetta. Itse harkitsisin hiuksiin jätettävää hoitoainetta jos kaipaa lisäkosteutta tai kookosöljyhoito hiuksille ennen pesulle menoa.

Savi on mielenkiintoinen raaka-aine
Oma shampooni oli tehty punaisesta savesta, jolla vaikuttaa olevan lukuisia hyviä puolia: antibakteerinen, tasapainottava ja rauhoittava savi kuulemma imee itseensä kaikenlaisia epäpuhtauksia.

Pidempi pesuväli
Periaatteessa palashampoolla sain pidemmän pesuvälin hiusten pesussa. Tosin on pakko mainita, että pesuvälin piteneminen saattoi johtua myös siitä, että palashampoossa ei ole samanlaista hoitoainetta kuin tavallisesti olen käyttänyt. Niinpä tukka pysyi ilmavampana, mutta toisaalta jouduin lisäämään latvoihin vähän öljymäistä hoitoainetta. Kuiva tukkani vain tarvitsee vähän enemmän hoitoa.
 

Palashampoon pulmapuolet:
Ei kokonaan luonnollinen
Tutkailin tarkemmin palashampoon ainesosia ja kävi ilmi, niin kuin aika usein käy, että kyseinen palahampoo edusti niin sanottua "eco-ish" -tuoteperhettä. Toki tuote täytti nyrkkisääntöni: luonnolliset ainesosat olivat listan alkupäässä. Mutta mukaan oli heitetty myös sulfaatteja, jotka sikäli eivät ole iso terveydellinen vaara, mutta sitäkin arveluttavampia ympäristölle.


Laittakaa omia kokemuksia kommenttikenttään, olisi kiva kuulla mitkä palashampoot ovat suosikkejanne!