Yllätyshäät ja miksi se oli oikea ratkaisu

Menin naimisiin elokuussa. Häihin ei oltu kutsuttu ketään. Tai no, muutamia ihmisiä oli kutsuttu kolmekymppisillemme, joten vieraita oli kourallinen paikalla, kun astelimme papin eteen. Miksi sitten yllätyshäät? Lue alta.

Et joudu morsian-muottiin

Jotenkin siinä vaiheessa, kun kihloihin on menty, istutetaan morsiamen päähän kuvitteellinen tiara ja huntu ja sitten ei enää puhutakaan muusta kuin häämekosta ja -paikasta ja kukista sun muista. Samalla sulhanen ohitetaan ja koko juhla onkin yhteisen sitoutumisen sijaan prinsessaleikki.

En sano, etteikö prinsessaleikkiä saisi leikkiä, se vain ei ole minua varten. Samoin en myöskään syytä ketään, onhan aika luontaista kysellä sen päivän perään, jota monet pitävät elämän suurimpana päivänä. Mutta samalla on raastavaa huomata, kuinka yksioikoisia ajatuksia meillä on siitä, miten häihin pitäisi suhtautua.

Saat elää muutakin elämää kuin häitä pari vuotta

Jos juhlalla ei ole muita vaatimuksia kuin se, että saatte parhaan ystäväsi ja rakkaasi kanssa toisenne, ei tarvitse stressata saako jonkun suosituista hääpaikoista. Me varasimme juhlapaikkamme kolme kuukautta ennen juhlia. Näkemättä tilaa oikeastaan ollenkaan ennen hääpäivää. Muuten teimme yhden parin tunnin Ikea-retken koristeita varten, yhden piipahduksen teimme Stockmannin tilaustiskillä ja kaksi kertaa tapasimme papin ennen h-hetkeä. Muut hommat hoituivatkin sähköpostilla ja netissä.

Voit viettää aikaa rakkaasi kanssa

Yllätyshäät mahdollistavat sen, että voit viettää aikasi häälehtien, -ohjelmien ja -blogien sijaan rakkaasi kanssa. Me kerkesimme keskustelemaan aika paljonkin siitä, miksi menemme naimisiin ja mitä ajattelemme eri asioista. Lisäksi sen vähän, mitä juhlia suunnittelimme, suunnittelimme yhdessä, koska kukaan muu ei tiennyt eikä saanut tietää juhlista. Yllätyshäät tuntuivat oikeasti vain meidän kahden juhlilta. Ja hauskaahan riitti, kun yritimme pitää salaisuutta muilta.

Kukaan ei pönötä yllätyshäissä

Kun vihkiminen tulee yllätyksenä, ei kukaan jaksa pönöttää juhlissakaan. Meillä juhlailta meni rennoissa merkeissä ja iloisessa, vapautuneessa tunnelmassa. Uskoisin, että vanhemmillekin oli helpotus, että homma hoidettiin kevyellä otteella. Vieraatkin tuntuivat juttelevan toistensa kanssa rennommin, kun heitä yhdisti yllätetyksi tuleminen.

Mutta älä luule liikoja, yllätyshäihinkin tarvitset apuja

Vaikka kaikki meni aika helposti, emme ikinä olisi pärjänneet ilman muutamia apukäsiä. Kaaso ja bestman juoksivat koko illan niin kuin missä tahansa häissä, tehden meidän illastamme todella helpon ja nautittavan. Toisaalta apujoukkojenkaan ei tarvinnut stressata liikoja, kerroimmehan heillekin juhlien todellisen luonteen vasta aika myöhäisessä vaiheessa.

Ovatko yllätyshäät sitten kaikille sopiva vaihtoehto? Ei varmastikaan. Mutta ehkä jokainen voisi ottaa naimisiin menon kanssa vähän rennommin. Ennen kaikkea ärsyttää paha morsioituminen, sulhaan unohtaminen koko kekkereistä ja liika stressaaminen. Annetaan kaikkien juhlia tyylillään, eikä kysellä valkoisten mekkojen tai morsiusneitojen perään.

Jaa juttu omassa Facebookissasi

Tykkäsitkö? Tykkää Raw Body & Hairista myös Facebookissa ja Instagramissa!