Unen laatu - kolme pientä muutosta, jotka tekivät aamuistani helpompia

 
Täällä nukutaan ja hyvin nukutaankin!

Täällä nukutaan ja hyvin nukutaankin!

 

Kuulun siihen heimoon ihmisiä, joille uni on aivan ykkösasia. Viikonloppuina nukutaan myöhään ja säännölliset päikkärit kuuluvat viikko-ohjelmaan. Nukahtamisvaikeuksia ei juuri ilmene, vaan silmät painuvat kiinni niin julkisessa liikenteessä kuin sohvillakin (omalla tai muiden).

Teen kuitenkin aika intensiivisiä päiviä töissä ja välillä unen laatu on mitä sattuu. Nyt kesällä tuntuu välillä, etten nuku silmäystäkään, kun aurinko porottaa suoraan makkariin. Kärttyisänä sitten herään ja suren heti menetettyä syvää ja rauhallista koko yön kestävää unta. Tässä parin viime vuoden sisään olenkin löytänyt kolme asiaa, joilla yritän jo illalla taata itselleni parhaan unikokemuksen.

1. Magnesium

Tämän vinkin sain aikanaan entiseltä työkaverilta. Magnesium rauhoittaa lihaksistoa ja hermostoa. Kuulemma Suomen maaperä on luonnostaan magnesium-köyhää, eikä siinä kasvaneista kasveista saa tarpeeksi muitakaan mineraaleja. Kokeilin sitten huvikseni napata pari fitness-mimmienkin suosimaa magnesium-tablettia ennen nukahtamista. Ai, että! Hyvä etten nukahtanut pommiin, niin syvä uni tuli ja aamulla oli superlevännyt olo!

Nyttemmin olen kokeillut magnesium-rasvaa, jolla hoidan kantapäät ja jalkapohjat ennen nukkumaan menoa. Teho on vähän kevyempi, mutta toimii myös hyvin.

2. Huonetuoksu

Huonetuoksu on vähän vuoden turhakkeen kuuloinen juttu. Mutta kun olen tällainen tax free -shoppien nuuhkija, niin sellainenhan tarttui mukaan eräältäkin Tallinnan reissulta. Ritualsin Dao -huone- ja vartalotuoksu sisältää jobinkyynelheinää ja lootuskukan uutetta. Suihkuttelin tuoksua pari kertaa lakanoihin ja vannon, että nukuin paremmin! Tai ainakin nukkumaan oli kivempi mennä, kun makkarissa tuoksui jokin puhtaan pyykin ja itämaisen hoitolan väliltä.

3. Jooga

Pidin pitkään joogaa ei-urheiluna ja vähän nolona. Mutta annas olla kun toimistotuoli puristaa ja kyyhötät näytön ääressä kymmenen tuntia päivästä. Kun Yogaia tuli markkinoille olin valmis kokeilemaan joogaa oman makkarin turvassa. Ja sehän toimi! Paitsi, että keskivartalon hallinta vähän parani, sain unen päästä kiinni paljon paremmin. Ensimmäinen yö joogailun jälkeen oli jälleen täydellinen unikokemus! Nyt keho on jo vähän tottunut epäsäännölliseen joogailuun, joten pitäisi varmaan laittaa vähän lisätehoja treeniin, jotta vaikutus yöuneen olisi maksimaalinen

Kuten huomaatte, olen hyvän unen suuri ystävä! Laittakaa ihmeessä kommenttiboksiin omia unen laatua parantavia vinkkejänne!