5 tapaa, miten luonnonkosmetiikka säästää aikaasi aamulla

Aah, arkiaamu. Työmatka on monella sen puoli tuntia tai enemmän ja sitä ennen pitäisi viedä koira ulos, mahdollisesti lapset tarhaan ja saada kaikille jotakin syötävääkin ennen autoon pakkautumista tai bussiin juoksua.

Huh, ei ihme, että aamumeikkailu on se, mistä monet nipistävät ensimmäisenä. En sano, että siirtymällä kokonaan luonnonkosmetiikkaan saat yhtäkkiä lisää tunteja vuorokauteen, sillä meikkejähän ne luonnollisetkin meikit ovat. Mutta tiedän muutaman kikan, joilla nopeuttaa hommia:

Pidä huolta ihostasi ja vähennä meikkiä

Yritä puristaa saunailtoihin ja suihkukäynteihin aikaa viikottaiselle kasvojen kuorinnalle (kokeile sokerista ja hunajasta sekoitettua kuorintaa) ja naamiolle (savinaamio on tehokas!). Syö terveellisiä rasvoja ja liiku ulkona mahdollisimman paljon. Ja kas, meikittäkin kehtaa pian kulkea! Ihon hoito on oikeasti meikkejä tärkeämpää, sillä kun iho on kunnossa, voi meikeillä vain korostaa parhaita kohtia, ei viettää puolta tuntia kylppärissä sutien piiloon näppyjä ja taputella rasvaisuutta pois.

Tee huoltohommat illalla

Käy suihkussa, levitä body lotion ja suosikkikasvorasvasi ennen nukkumaan menoa (oma suosikki: kookosöljy!). Näin periaatteessa heräät täysin valmiina uuteen päivään. Periaatteessa. Okei, joku voi haluta pyyhkäistä kasvoja kasvovedellä, mutta lähtökohtaisesti passaisin pitkän kaavan ihon puhdistuksen aamulla. Edellisen illan kosteutus pitäisi hyvin kantaa seuraavan päivän, joten sitten vaan vähän luonnollista meikkiä nassuun.

Anna hiusten liehua luonnollisena

Löydä hiustesi luonnollinen olomuoto. Itse olen föönannut ja suoristanut hiuksiani monta, monta vuotta. Operaatio vie aikaa ja tekee hallaa hiuksille. Nyt yritän opetella, miten hiukseni näyttävät parhaalta sellaisina kuin ne ovat: kiharina ja joka paikkaan sojottavina! Pahan päivän varalle opettele pari lettikampausta, ne sopivat yleensä tukkaan kuin tukkaan.

Kuivat, kiharat tai ohuet hiukset? Katso kaikki hiusten hoidosta!

Käytä yhtä meikkituotetta moneen

Oma suosikkini pika-aamuun on napata railakas huulipuna ja pyöritellä punaa paitsi huulille myös poskille. Let's face it, nimi purkissa ei rajoita käyttöä, eli huulipunaa voi hyvin käyttää vaikka luomivärinä, jos se tuntuu hyvältä idealta. Teen usein esimerkiksi luomivärillä myös rajaukset tai vaalealla luomivärillä vähän korostuksia.

Omaksu oikea asenne

Kaikista salaisin salaisin kikka nopeaan aamuun ja upeaan ulkonäköön on ... hyvä ryhti! Katsopa vaikka muutamia työkavereitasi, veikkaanpa, että ne, jotka kiinnittävät ihmisten huomion eivät ole kaikista tälläytyneimpiä, vaan suoraselkäisimpiä. Lisää pakettiin hymy, niin avot, voit pikkuhiljaa vähentää sitä meikkausta ;)

Tykkäsitkö? Haluatko lukea lisää? Seuraa RAW'ta Facebookissa ja Instagramissa!