Palashampoo - pari syytä kokeilla

palashampoo.jpg

Tällä viikolla annoin palashampoolle palan aikaani suihkussa. Ideana palashampoo on mieletön: jos ihana oliivisaippuakin on palana, niin miksei shampookin! Koska innostun kaikesta vähän jännästä, niin päätin ottaa luonnon ainesosia sisältävän palashampoon testiin.

Suihkussa menikin sitten vähän aikaa arpoessa, miten palashampoota kätetään. Hieroin palaa suoraan päänahkaan (pakkauksen piirretty nainen teki niin), vaahdottelin kämmenellä ja levittelin latvoihin. Aluksi hiukset eivät lähteneet vaahtoutumaan niin kuin tavallisella shampoolla, mutta veden kanssa homma alkoi sujumaan.

Palashampoon parhaat puolet:
Hoitoaine on samassa palassa
Palashampoon pakkauskin sen yritti kertoa: tuote on vanha kunnon 2-in-1 -juttu! Tosin ensin tulkitsin pakkauksen kaksi pulloa tarkoittavan, että palashampoosta riittä yhtä kauan kuin kahdesta shampoopullosta. Palashampoo toimi aiva ok hyvin myös hoitoaineena.

Säästä aikaa
Koska palashampoo todella myös hoitaa, niin et tarvitse erillistä hoitoainetta. Itse harkitsisin hiuksiin jätettävää hoitoainetta jos kaipaa lisäkosteutta tai kookosöljyhoito hiuksille ennen pesulle menoa.

Savi on mielenkiintoinen raaka-aine
Oma shampooni oli tehty punaisesta savesta, jolla vaikuttaa olevan lukuisia hyviä puolia: antibakteerinen, tasapainottava ja rauhoittava savi kuulemma imee itseensä kaikenlaisia epäpuhtauksia.

Pidempi pesuväli
Periaatteessa palashampoolla sain pidemmän pesuvälin hiusten pesussa. Tosin on pakko mainita, että pesuvälin piteneminen saattoi johtua myös siitä, että palashampoossa ei ole samanlaista hoitoainetta kuin tavallisesti olen käyttänyt. Niinpä tukka pysyi ilmavampana, mutta toisaalta jouduin lisäämään latvoihin vähän öljymäistä hoitoainetta. Kuiva tukkani vain tarvitsee vähän enemmän hoitoa.
 

Palashampoon pulmapuolet:
Ei kokonaan luonnollinen
Tutkailin tarkemmin palashampoon ainesosia ja kävi ilmi, niin kuin aika usein käy, että kyseinen palahampoo edusti niin sanottua "eco-ish" -tuoteperhettä. Toki tuote täytti nyrkkisääntöni: luonnolliset ainesosat olivat listan alkupäässä. Mutta mukaan oli heitetty myös sulfaatteja, jotka sikäli eivät ole iso terveydellinen vaara, mutta sitäkin arveluttavampia ympäristölle.


Laittakaa omia kokemuksia kommenttikenttään, olisi kiva kuulla mitkä palashampoot ovat suosikkejanne!