Mustasaippua, 100% luonnollinen ihon kaveri

Tutustuin mustaan saippuaan ensimmäisen kerran vähän hassusti Matkamessuilla. Juutuin toviksi juttelemaan Inkuto-nimisen putiikin ständille. Sitä emännöi Ghanasta kotoisin oleva Edem Agbekey-Taylor, Inkuton perustaja. Häneltä nappasin mukaan afrikkalaisen mustan saippuan, jonka Edem lupasi hiovan pois jopa aknen.

mustasaippua.jpg

Pieni pyöreä pala ei suinkaan ole sysimusta, kuten vaikkapa hiilisaippua. Musta saippua onkin ruskeahkoa tavaraa. Väri on peräisin mustan saippuan ainesosista: kylmäpuristetusta kookosöljystä ja tuhkasta, joka tulee joko plantaanin kuorien tai kaakaopavun kuorien poltosta. Eli aika perinteinen saippua, mutta en tiedä, heitetäänkö mukaan hyppysellinen taikaa, sillä saippua on hurjan monipuolinen tuote.

Mustaa saippuaa akneen ja meikkien pesuun

Itse pesen mustalla saippualla meikit pois iltaisin. Miehelläni taas on nuoruudesta saakka jatkunut akne, joka tosin nyt on rauhoittunut, mutta ajoittain hänelle ilmestyy pahojakin finnejä. Juuri akneen Edem suositteli mustaa saippuaa. Ja täytyy sanoa, että homma näyttäisi toimivan. Mustalla saippualla pesu ja sen jälkeen rasvaus otsonoidulla oliiviöljyllä on hionut mieheni kasvoista pahimmat tulehdukset pois.

Kerran olen myös pesaissut tukkani mustalla saippualla. Olin ostanut pullollisen nestemäistä mustaa saippuaa ja oma shampoopalani oli loppu. Nakkasin sitten mustaa saippuaa tukkaan ja kelvollinen hiustenpesuhan siitä tuli. Vakkarikäyttäjää minusta ei tullut, mutta meikit pesen edelleen mustalla saippualla.

Mustan saippuan plussat

+ Inkuton musta saippua tehdään käsin, pienissä erissä Ghanassa
+ Musta saippua on hellävarainen, sitä suositellaan esimerkiksi vauvoille ja vanhuksille
+ Samaan aikaan musta saippua on kuitenkin tehokas ja toimii esimerkiksi akneen
+ Hinta! Yksi pala maksaa 6-7 euroa ja kestää yhtä kauan kuin normaali putsariputeli, mutta on mielestäni 100% luonnollisena tuotteena parempi vaihtoehto