Minimalistinen elämä

Minimalistinen elämä - onko sitä oikeasti?

Ihailen minimalismia. Minäkin haluaisin, että omistaisin vain 30 vaatekappaletta, jokainen laadukas ja kestävä. Haluaisin, että osaisin käyttää vain kaksia kenkiä ja näyttää aina tyylikkäältä. Haluaisin kodin, joka on niin minimalistinen, että vain ikkunasta näkyvä metsä olisi ainoa koristeemme.

minimalistinen-elama.jpg

No, totuus on se, että koiran lelut ovat ympäriinsä olohuonetta, ostan stressipäissäni lisää vaatteita (koska olenhan ansainnut vähän kivaa!) ja kellarimme pullistelee vanhoja kenkiä. Olen myynyt vaatteita eteenpäin Facebook-kirppareilla ja Zadaassa ja hetken nauttinut vapaista henkareista. Sitten olenkin jotenkin ostanut samoilta kirppareilta lisää vaatteita kaappia täyttämään. Huoh. Minimalistinen elämä on hankalaa!

Katsoin jopa The Minimalists -dokumentin vinkkien toivossa. Siinä kaksi amerikkalaista miestä jättävät menestyksekkään uransa ja alkavat elää mahdollisimman vähällä. Dokumentissa kaikkein häiritsevintä oli se, että ennen kuin minimalisti-kundit olivat jättäneet materian, olivat he kerenneet ostaa kestäviä kashmir-neuleita, säästää rahaa ja inspiroitua minimalismista. Sitten he ihailivat ihmisiä, joilla ei yksinkertaisesti ollut varaa kuin välttämättömään. Tulee mieleen, onko minimalismi elistististä? Onhan koko ilmiö varsin first world problem.

minimalistinen-elämä-2.jpg

Idea on kuitenkin hyvä: kulutuksen vähentäminen ja sitä kautta ekologinen elämäntapa. Joitakin onnistuneita minimalistisia valintoja olen onnistunut tekemään ja myös niissä pysymään:

  • Veimme vanhat pyyhkeemme asunnottomien asuntolaan ja jätimme itsellemme vain neljä hammam-pyyhettä, eli kaksi per henkilö (ja pari koiralle). Saman teimme lakanoille. Niitä meillä on nyt kaksi settiä kullekin.
  • Ostan 70% vaatteistani käytettynä. Kiitos internetin hoidan shoppailuhimoni nyt käytettyjen vaatteiden kautta. Yritän toistella itselleni myös, että kivoja vaatteita voi myös vain selailla, niitä ei aina tarvitse kaikkia saada.
  • Yritän ostaa vähemmän. En enää osta vaateliikkeiden kertakäyttökoruja, joita shoppailin nuorempana. Meikkejä ostan (luonnollisena) vasta sitten, kun vanha tuote on loppu ja kodin hankintoja mietin tarkkaan ja niissäkin tarkistan ensimmäisenä Tori.fi:stä, olisiko tavaraa käytettynä.

Millainen on sinun minimalistinen elämäsi?


Tykkäsitkö? Tykkää meistä Facessa ja Instassakin!