Kylpyläloma Pärnussa - kuinka spassa sitten ollaan?

Tämän kesän odotettu pieni ja sympaattinen ulkomaanmatka vei Pärnuun. Niin moni kaveri on paikkaa kehunut, että klikkailin reissun itselleni ja kalakaverille keväällä. Kylpylät ovat se juttu Pärnussa, joten lähdin etsimään meille spa-hotellia.

Toukokuussa olimme jo selkeästi liian myöhään liikkeellä. Kätevät laiva+hotelli -matkat oli varattu jo niin, että emme saaneet sitä kautta kahta peräkkäistä yötä. Varasimme sitten laivan, hotellin ja bussin Tallinnasta Pärnuun erikseen, ja hinta pysyi todella kohtuullisena. Kannattaa muuten katsoa Lux-bussit Tallinnasta! Henkilökohtaisilla viihdejärjestelmillä varustetut bussit vievät vaikka Berliiniin ja kyyti on tasaista ja mukavaa!

Kylpyläloman jännityksen hetket

Vietimme liki koko kahden yön ja kolmen päivän lomamme Estonia Resort Hotel and Spassa. Hotelli oli taannoin remontoitu, todella viihtyisä ja rauhallinen paikka. Hotellihuoneessa odottivat kylpytakit ja sängyssä erityiset Sleep Angel -tyynyt. Kylpyläosaston lisäksi hotellissa oli joogaa, pilatesta, hiljentymishuone ja tietenkin erilaisia spa-hoitoja, joita syynäsin spa-menusta oikein innoissani.

Vähemmän innoissani olin sitten kylpylästä, koska suoraan sanottuna minulla ei ollut hajuakaan, mitä kylpylässä tehdään. Sen verran fiksu olin ollut, että bikinit olivat mukana, mutta pitäisinkö niitä myös saunassa? Olisivatko kylpylän seitsemän saunaa sekasaunoja? Ottaisinko omat shampoot mukaan vai tulevatko ne talon puolesta? Onko siellä paljon muitakin ihmisiä?

Googlattuani aikani näitä kysymyksiä rohkaistuin ja läpsyttelin kylpytakissa kylpyläosastolle. Onneksi paikka oli todella ihana! Naisten pukkarissa kuului linnunlaulua ja pyyhkeitäkin oli tarjolla. Sen sijaan omat shampoot olisi pitänyt olla, ja ne otinkin seuraavalla kerralla mukaan.

Kylpyläosasto ei ollut sellainen lasten hälinan täyttämä uimahalli kuin olin pelännyt. Suhteellisen pieni allasalue oli pääosin aikuisille tarkoitettu ja ihan hauska kokemus erilaisine poreammeineen. Mutta koko kylpylän paras juttu olivat erilaiset saunat. Ja niitähän riitti: 100-asteinen, 80-asteinen, höyrysauna, savusauna ja aromaterapeuttinen sauna. Oma ehdoton suosikkini oli suolasauna, jossa ihon sai kuoria suolalla ja antaa kuorinnan vaikuttaa ihanassa lämmössä.

Vedessä lillumisen ja saunojen jälkeen kokeilin Pärnun kauneuskaupoista ostamiani Davinesin 99% luonnollista hair, body & face balsamia ja Treetsin suihkugeeliä ja ihoöljyä. Sitten vaan läpsyn läpsyn takaisin hotellihuoneeseen. Ihanan helppoa!

Mitä mukaan kylpylään?

Omien kokemusteni pohjalta ajattelin, että joku muukin voisi tarvita tällaista kylpyläummikon listaa. Eli ota kylpylään ainakin nämä mukaan:

  • Flip-flopit. Vaikka hotellimme kylpylä oli siisti, ei sitä silti halua ajatella jalkasieniä, kun tulee rentoutumaan.
  • Omat saippuat, suosikkishampoosi ja hoitoaineesi. Matkakoossa tietty, niin kulkevat paremmin.
  • Bikinit tai uikkarit. Ei ainakaan tule noloja tilanteita!
  • Ihana body lotion tai ihoöljy. Saunojen ja uimisen jälkeiseen ihon hoitoon.