Ei enää lättänää tukkaa reissussa - muista nämä mukaan matkalle!

Tiedät tunteen varmasti. Olet pakon edessä pessyt tukkasi hotellin 3 - in - 1 pesuaineella, jolla hoituisi luultavasti myös esim. uunin pesu. Kihara tukkasi näyttää nyt kuivahtaneelta merilevältä. Suorat ja kevyet hiukset eivät asetu mitenkään järkevästi.

Hiusten hoito reissussa on pain in the ass, vaikka ottaisitkin omat luottoaineesi mukaasi. Siksi keräsin muutaman oman vinkkini hiusten hoitoon matkalla.

Näin käytät hotellin hiustenkuivainta oikein

Hotellin hiustenkuivain on harvoin markkinoiden testivoittaja. Itseasiassa sillä tuntuu olevan kakkostyö katujen lehtipuhaltajana. Jos kuitenkin kiireessä joudut turvautumaan kuivaajaan, muista nämä niksit:

Kiharatukkaisille: kuivaa tukkaa pää alaspäin. Avaa kämmen niin, että sormet ovat harallaan ja kerää käteen hellästi isoja osioita hiuksia. Kuivaa toisella kädellä kauempaa. Näin hiusten pitäisi löytää kihara muotonsa, eikä hiusten kuivain jyrää niistä armottomalla tehollaan venyneitä laineita.

Suorille hiuksille: ota harja avuksi. Föönaa kauempaa, sillä tuntematon kuivain on helposti liian lämmin. Vedä harjalla hiuksia osio kerraallaan vähän lähemmäs fööniä. Näin kuivaaminen on vähän hallitumpaa ja voit harjalla avittaa hiuksia oikeaan paikkaan.

Unohditko omat aineet? Kokeile hotellin body lotionia

Unohditko luottomuotoilutuotteesi kotiin? Hätäapua tarjoaa hotellin body lotion. Hiero rasvaa vähän käsiin ja vetäise sojottavat haituvat kohdilleen tai sipaise kuiviin latvoihin. Toimii!

Kokeile teepaita-kuivausta eli ploppingia!

Etenkin kiharille hiuksille sopiva tapa kuivattaa hiukset yön yli plopping. Siis mikä? Plopping! Anna hiusten kuivua yön yli teepaidan sisällä. Toki näytät nukkumaan mennessäsi vähän kajahtaneelta sauna-mummulta, mutta aamulla hiuksesi ovat kuin elokuvissa. Katso ohjeet täältä:
 

Letitä levinneet hiukset paikoilleen

Tämä vinkki on suoraan paljon reissaavalta lentoemännältä eli Miikkulaisen Miialta! Letitä etuhiukset paikoilleen helpolla letillä ja nappaa loput hiukset ponihännälle tai kokoa niistä messy bun.

Viimeinen vinkki: korjaa huulipunalla

Vetäise hiukset ylös korkealle ponnarille, laita kirkasta huulipunaa, hymyile itsellesi peilissä ja unohda hiushuolet! Kirkas huulipuna saa hyvälle mielelle ja kiinnittää huomioon upeisiin kasvoihisi pulmallisen hiustilanteen sijaan!