Hunajaa kasvoille ja vähän muihinkin paikkoihin

IMG_5013

Mitäpä, jos tietäisit, että pihamaalla loma-asunnon välittömässä yhteydessä hyrräisi kymmeniä tuhansia mehiläisiä? Aivan, varmaan vähän hirvittäisi. Puoliskon suvun kesäpaikka on kuitenkin nyt muuttunut mehiläisfarmiksi, eikä se ole ihan huono juttu. Hunajaa nimittäin tulee jatkuvalla syötöllä ja tavara on taattua lähituotettua luomuhunajaa.

Jo ennen tätä lentävien medenkerääjien jännittävää luontonäytelmää on hunaja ollut osa omaa ihon ja kasvojen hoitoa monellakin tapaa.

Hunajaa kasvoille

Hunaja on parasta herkkua mielelle ja kielelle (hah, mikä lausahdus, mutta niin totta!). Kasvoille hunaja toimii hellivänä naamiona. Kuivalle iholle ja sekaiholle sopii kasvonaamio jogurtista ja hunajasta. Rasvoittuvaan ihoon voi kokeille myös hunajaa ja sitruunaa.

Kuorinta hunajalla

Koko kroppa kiittää, kun sekoitat hunajaa, vähän sitruunamehua ja sokeria ja kuorit vartalon näin luonnonkonstein. Varsinkin näin kesällä, jos on, kröhm, vaikka onnistunut palamaan ja iho alkaa kuoriutumaan, on hellä kuorinta paikallaan.

Kasvot voi kuoria esimerkiksi hunajan, jogurtin ja sokerin tai hunajan ja kahvinpurujen sekoituksella.

Hunaja ja rohtuneet huulet

Kuori hunajalla ja sokerilla rohtuneet huulet hellävaroen. Jälkikäteen voi sutaista huulille mehiläisvahapohjaista huulivoidetta - monet luonnonmukaiset huulivoiteet nimittäin sisältävät mehiläisvahaa.

Hunaja ja akne

Aknesta tai epäpuhtauksista kärsineet ovat raportoineet jatkuvien hunajanaamioiden taltuttaneen ärhäkätkin iho-oireet. Taika perustunee hunajan, etenkin luomuhunajan, antiseptisiin ominaisuuksiin. Kokeile päivittäistä hunajamaskia parikymmentä minuuttia kerrallaan ja katso toimiiko.

Pari jännittävää faktaa mehiläisistä

Tässä on opittu vaikka ja mitä mehiläisten meningistä. Tiesitkö esimerkiksi, että:

  •  Mehiläiset eivät jää hengaileman pesänsä välittömään ympäristöön, vaan hakevat mettä useiden kilometrien päästä pesästä?

  • Yksi pesä voi tuottaa jopa 40 kiloa hunajaa vuodessa?
  • Yksi pesä voi monistua, jos asukkeja on liikaa. Näin kävikin ja nyt pihalla on kaksi pientä hunajatehdasta.