Minimalistinen elämä

Minimalistinen elämä - onko sitä oikeasti?

Ihailen minimalismia. Minäkin haluaisin, että omistaisin vain 30 vaatekappaletta, jokainen laadukas ja kestävä. Haluaisin, että osaisin käyttää vain kaksia kenkiä ja näyttää aina tyylikkäältä. Haluaisin kodin, joka on niin minimalistinen, että vain ikkunasta näkyvä metsä olisi ainoa koristeemme.

minimalistinen-elama.jpg

No, totuus on se, että koiran lelut ovat ympäriinsä olohuonetta, ostan stressipäissäni lisää vaatteita (koska olenhan ansainnut vähän kivaa!) ja kellarimme pullistelee vanhoja kenkiä. Olen myynyt vaatteita eteenpäin Facebook-kirppareilla ja Zadaassa ja hetken nauttinut vapaista henkareista. Sitten olenkin jotenkin ostanut samoilta kirppareilta lisää vaatteita kaappia täyttämään. Huoh. Minimalistinen elämä on hankalaa!

Katsoin jopa The Minimalists -dokumentin vinkkien toivossa. Siinä kaksi amerikkalaista miestä jättävät menestyksekkään uransa ja alkavat elää mahdollisimman vähällä. Dokumentissa kaikkein häiritsevintä oli se, että ennen kuin minimalisti-kundit olivat jättäneet materian, olivat he kerenneet ostaa kestäviä kashmir-neuleita, säästää rahaa ja inspiroitua minimalismista. Sitten he ihailivat ihmisiä, joilla ei yksinkertaisesti ollut varaa kuin välttämättömään. Tulee mieleen, onko minimalismi elistististä? Onhan koko ilmiö varsin first world problem.

minimalistinen-elämä-2.jpg

Idea on kuitenkin hyvä: kulutuksen vähentäminen ja sitä kautta ekologinen elämäntapa. Joitakin onnistuneita minimalistisia valintoja olen onnistunut tekemään ja myös niissä pysymään:

  • Veimme vanhat pyyhkeemme asunnottomien asuntolaan ja jätimme itsellemme vain neljä hammam-pyyhettä, eli kaksi per henkilö (ja pari koiralle). Saman teimme lakanoille. Niitä meillä on nyt kaksi settiä kullekin.
  • Ostan 70% vaatteistani käytettynä. Kiitos internetin hoidan shoppailuhimoni nyt käytettyjen vaatteiden kautta. Yritän toistella itselleni myös, että kivoja vaatteita voi myös vain selailla, niitä ei aina tarvitse kaikkia saada.
  • Yritän ostaa vähemmän. En enää osta vaateliikkeiden kertakäyttökoruja, joita shoppailin nuorempana. Meikkejä ostan (luonnollisena) vasta sitten, kun vanha tuote on loppu ja kodin hankintoja mietin tarkkaan ja niissäkin tarkistan ensimmäisenä Tori.fi:stä, olisiko tavaraa käytettynä.

Millainen on sinun minimalistinen elämäsi?


Tykkäsitkö? Tykkää meistä Facessa ja Instassakin!

Palashampoo - kaikki mitä haluat tietää palashampoosta

Kokemuksia shampoopalasta ja miksi se on joka naisen paras kaveri

shampoopala-kokemuksia-1.jpg

Mitä tehdä, kun silikonitäyteiset marketin shampoopullot eivät kiinnosta, mutta et todellakaan ole valmis kokeilemaan täyttää shampootonta elämää? Silloin homman todennäköisimmin pelastaa shampoopala! Ruohonjuuren, Pür-kaupan ja joka Sokoksen myymät erilaiset shampoopalat ovat taivaan lahja meille ekomimmeille, jotka eivät halua tinkiä mukavuudesta ja kätevyydestä. Itse olen kerännyt jo jonkun verran kokemuksia shampoopalasta, niin päätin jakaa vähän (hehkutusta) vinkkejä muillekin.

Flow'n teepuu-shampoopala  on tämänhetkinen suosikki!

Flow'n teepuu-shampoopala  on tämänhetkinen suosikki!

Erilaisia shampoopaloja on yhtä paljon kuin muitakin shampootuotteita: on omansa blondille ja kuivalle tukalle ja rasvoittuvalle ja hennolle. On oluella höystettyä shampoopalaa ja hampulla maustettua. On niitäkin, joissa on kemikaaleja, kuten sulfaatteja, joten tsekkaa ainesosat, ennen kuin ostat.

Oma suosikkini on tällä hetkellä suomalaisen Flow'n Teepuu-shampoopala. Huomasin tässä taannoin, että raskas hiukseni tarvitsee tehokasta puhdistusta ja tiesin, että savipohjaiset tuotteet ovat hiustyypilleni hyviä. Kaipa jotkut muuten ihan puhtaalla savellakin pesevät hiuksiaan. Onneksi kysyin Ruohonjuuren myyjältä shampoopaloista ja savishampoista, sillä Flow'n teepuu-shampoopalassa olikin mukana savea! Tällä palalla tukka on pysynyt kuohkeana ja nättinä.

Shampoopalan parhaat puolet

  • Shampoopalassa yhdistyvät ekologisuus ja kätevyys, you just gotta love it!
  • Shampoopalan kanssa et tarvitse hoitoaineita, ainakin itse jätin pois.
  • Vähemmän jätettä: ei muovipulloja, vaan pakkaus on kierrätettävä kartonkipala
  • Pala kulkee mukana lentokoneessakin, koska hei, sehän ei ole neste!
  • Pala on riittoisa kuin mikä ja voit jopa pidentää hiustenpesuväliä sen avulla
Shampoopalalla pesty tukka suoristettuna.

Shampoopalalla pesty tukka suoristettuna.

Tältä näyttää shampoopalalla pesty luonnonkihara.

Tältä näyttää shampoopalalla pesty luonnonkihara.

Kokemuksia shampoopalasta

Aiemmin testissä ovat olleet myös Nürmen palashampoo, Flow'lta yksi toinen shampoo ja eräs ranskalainen shampoopala, jonka löysin Sokokselta, mutta jossa olikin sulfaatteja, joten se ei päässyt jatkoon. Nürmen palasta hiukseni menivät vähän vahaisen oloisiksi, mutta luulen, että valitsin väärälle hiustyypille suunnatun tuotteen. Muuten olen tuotteeseen tykästynyt ja odotan vain, milloin saadaan ihanat hedelmä- ja purkkatuoksuiset versiot hyllyille! Millaisia kokemuksia teillä on ollut shampoopalasta? Kommenttikenttä on vapaa!


Tykkäsitkö? Tykkää meistä Facebookissa ja Instassakin!

Kauneustrendit 2017

Hiilisaippuaa, hiilinaamioita, hiilishampoota...

Warrior Paint rikkoi pankin viime vuoden lopulla. Hiilestä tehty hampaidenvalkaisuaine vei mukanaan niin ekomimmit kuin monet muutkin. Mutta miksi jättää hiiltä vain hampaisiin? Vuonna 2017 tullaan näkemään paitsi hiilisaippuaa, myös hiilinaamioita ja hiilishampoota (viimeinen on jo iso juttu Jenkeissä, lue lisää täältä!)

Otsonoidut öljyt ongelmaihoon ja juonteisiin

Otsonoidyt öljyt repivät itselleen tilaa luonnonkosmetiikkahyllyillä viime vuonna. Kun huhu levisi, että otsonoitu öljy voi vähentää juonteita ja parantaa aknea, alkoivat hyllyt tyhjentyä. 2017 nähdään varmasti paljon muitakin otsonoituja öljyjä: avokado-, manteli- ja jojobaöljyjä!

Meinebase - mineraalisuola

NoPoo-trendin myötä Meinebase on tullut tutuksi jopa hiusten pesuaineena. Ruokasoodaa, merisuolaa ja mineraaleja sisältävä taika-aine käy kylpysuolasta, meikinpuhdistusaineesta ja kuorinta-aineesta. Flunssakaudella Meinebase antaa terveellisen lisän höyryhengitykseen keitettyyn veteen. Käyttötapoja on oikeasti niin paljon, että tästä riittää trendiä varmaan vielä vuodelle 2018.

Luonnolliset tuotteet marketeissa

Isojen tavaratalojen kosmetiikkaosastot ovat ottaneet luonnolliset kosmetiikkasarjat hellään huomaansa. Trendissä mukana pysyvät myös marketit, sillä ainakin K-Citymarket on ottanut valikoimiinsa niin Urtekramia kuin Lavedaakin ja Prismassakin luonnollisia valintoja on ollut hyllyissä jo muutaman vuoden. Parasta, että ei enää tarvitse aikatauluttaa kauneusostoksia erikoisliikkeiden aukioloaikojen mukaan, vaikka niissä saa kyllä usein parhaan palvelun.

Mitä ekomimmit ja -mikot siellä ruudun takana veikkaavat vuoden 2017 trendeiksi? Kommentoi boksiin!

 

 

Stressi-ihottumaa - Taistelu näppyjä vastaan hiilisaippualla

Toteutettu yhteistyössä Organic Storen kanssa.

Psssst..kirjoituksen lopussa alekoodi!

Paljastan pahan tapani: syön suklaata joka päivä. Siis joka päivä. Meillä on aina suklaalevy laatikossa, josta nakerran viimeistään töistä päästyäni rivillisen ennen kuin aloitan iltahommat, eli pyykkäämiset, ylityöt tai urheilun.

Viime viikkoina havahduin siihen, että sekä töissä että vapaalla oli kiirettä. Minun kohdallani se tarkoittaa, että käsi hakeutuu sinne suklaalevyn luo yhä useammin. Seurauksena naamaan alkoi pukkaamaan pientä näppyä etenkin otsaan ja vähän suun ympärille. Kai se on sitten sitä stressi-ihottumaa.

Tosin kovasta stressistä ei voi puhua. Siinä on ihan eri oireet, kuin vähän ärsyttävää näppyä ja kiiltävä iho. Omalla kohdallani tiukka aikataulu johtaa kierteeseen, joka menee näin: kiire - suklaaöverit - unohdan ihon hoidon - kas, naamani kukkii.

Tuhtia, mustaa tavaraa tuo detox-hiilisaippua, mutta ajaa todella asiansa.

Tuhtia, mustaa tavaraa tuo detox-hiilisaippua, mutta ajaa todella asiansa.

Ennen oikeaa testiä en voinut olla leikkimättä soturia hetken aikaa :) Tuli voimaantunut fiilis!

Ennen oikeaa testiä en voinut olla leikkimättä soturia hetken aikaa :) Tuli voimaantunut fiilis!

Onneksi olin saanut blogin kautta testiin Organic Storelta Pohjolan Detox - hiilisaippuan. Sysimusta purkki herätti hieman kummastusta ja kun vieltä paketissa kerrottiin, että hiilisaippua sisältää lääkehiiltä eli aktiivihiiltä, oli pakko tehdä vähän taustatöitä. Onko lääkehiili oikeastaan luonnontuote? Eikö sitä käytetä vain sisäisesti ja myrkytystiloissa? Voinko oikeasti sutia hiiltä naamalleni? Allure -lehti olikin selvittänyt asiaa pidemmälle ja kävi ilmi, että maailmalla lääkehiiltä tai aktiivihiiltä tai active charcol in english käytetään useissa kasvojenhoitotuotteissa taistelemaan näppyjä ja mustapäitä vastaan.

Joten eikun testaamaan! Paketista paljastui sieni ja purkillinen sysimustaa tavaraa. Tuli heti mieleen monien siivousintoilijoiden Universal-stone, sillä käyttötapakin oli samanlainen: sieni kasteltiin, sitä hierottiin mustaan saippuaan, vaahdotettiin ja sitten sienellä hierottiin hiilisaippuaa kasvoille. Saippua levittyi harmaana vaahtona, ja hieroin sienellä erityisesti ongelmakohtia. Silmien aluetta piti varoa, joten silmämeikkejä ei tällä ruveta poistamaan.

Lopputulos? Annetaan plussat ja miinukset hiilisaippualle:

+ Hiilisaippua ei jättänyt kireää ihoa, niin kuin monet muut tehopuhdistajat
+ Aktiivihiilisaippuassa on paljon luonnollisia ainesosia, osa jopa villinä kerättyjä ja osa luomua
+ itse hiili on koivuperäistä ainesta
+ hillitsi ihon oireilua ja hoiti näpyt pois, kun käytin noin kolmena peräkkäisenä aamuna
 

- Ei sovi päivittäiseen meikin puhdistukseen, koska tuotetta ei suositella silmien alueelle

Kaiken kaikkiaan voin suositella hiilisaippuaa: se on hellävarainen, mutta toimiva. Lisäksi tätä voi varmasti testata myös selän tai rintakehän epäpuhtauksiin.

Kiinnostuitko? Nappaa alekoodi RAWBODY16 ja saat -10% Organic Storen tuotteista heidän verkkokaupassaan! (Koodi on voimassa 26.10 saakka). ---> OrganicStore.fi

Onko sinulla kokemuksia hiilisaippuasta tai lääkehiiltä sisältävistä tuotteista? Kommentoi alas!
 

Tykkäsitkö? Tykkää meistä myös FB:ssa ja IG:ssä!